Queensland

Goedemorgen!

Zoals gewoonlijk is het alweer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb. Dit  berichtje is voorlopig ook eventjes de laatste vanuit Australie, want over een uurtje vlieg ik naar Nieuw Zeeland! De laatste keer dat ik wat schreef waren we nog in the middle of nowhere en onderweg naar Cairns.

Zodra we wat dichter bij de kust kwamen was alles meteen groener en zagen we weer bomen enzo. Het werd steeds tropischer en dat was heerlijk, elke dag stond er wel een waterval op onze planning zodat we konden zwemmen. Zwemmen in de oceaan was opzich niet een heel goed idee, aangezien hier niet alleen krokodillen waren, maar ook dodelijke kwallen.

Wat we natuurlijk niet mochten missen was het great barrier reef. Hier zijn we met een zeilboot en zo’n 10 andere mensen wezen zeilen en snorkelen. Of eigenlijk was het meer een poging tot, 8 van de 12 waren zeeziek, dus die hingen met zijn allen over de reling.. Gelukkig was ik niet een van die mensen en samen met nog een paar mensen kon ik snorkelen. Het was mooi om alle visjes te zien, maar veel van het koraal was een beetje dood.

Na cairns begon het geld ook een beetje op te raken, maar we vonden al snel een baantje bij een gezin dat een veel te grote tuin had. Ik was tuinvrouw. Ik ben erachter gekomen dat het mij niet echt heel erg ligt. Ik hoop dat alle planten en bloemen die ik voor ze geplant heb nog leven. De mensen waren in ieder geval wel heel aardig en op onze laatste dag hielden ze een bbq voor ons.

Nu zitten we op het vliegveld in Gold Coast te wachten op onze vlucht naar Auckland. Ik heb niet heel veel foto’s van afgelopen weken. Voor het grootste deel komt dat omdat mijn lens beschadigd is.. En van sommige dingen, zoals het great barrier reef enzo, zijn al zoveel foto’s die super mooi zijn. Ik heb wel een paar foto’s gemaakt:

IMG_4845

Aboriginal art

IMG_4824 IMG_4828 IMG_4833

Er zit daar een spin op de muur

Er zit daar een spin op de muur

IMG_4870

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *